Mum, binlerce yıllık geçmişe sahip ilk modern ısı ve ışık kaynaklarındandır. 5000 yıl öncesine ait olduğu düşünülen şamdanlar da, mumların antik çağın ilk buluşlarından olduğunu göstermektedir.

Uzunca bir süre hayvansal yağlar ile üretilen mumlar, daha sonra petrolden elde edilen kimyasallar ile üretilmiş, sonrasında ise bitkisel olarak üretilmeye başlanmıştır.

Soya Mumu, soya fasulyesinin yağından elde edilen doğal yağlar ile üretilen, bambu veya pamuk fitili sayesinde çevreye hiç bir zararı olmayan, ortam aydınlatmasının yanı sıra ruhsal olarak da huzur veren bir mum türüdür.

Soya Parafini

Kelime anlamı olarak petrol ve türevlerinden üretilen yanıcı madde anlamına gelse de, mum üretiminde kullanılan tüm yağlar için parafin ismi kullanılmaktadır. Soya parafinini, soya fasulyesinden üretilen parafin olarak düşünmemiz pek de yanlış olmaz. Parafin kelimesine yerine kullanılan İngilizce"Wax" kelimesinin de Türkçe'de karşılığı balmumu, mum, parafin gibi anlamlara gelmektedir.

Soya Parafini Nasıl Yapılır?

Soya parafini, soya fasulyesinin yağından yapılan bitkisel bir balmumudur. Temizlendikten sonra gövdesinden ayrılan fasulyeler ezilerek pullara dönüştürülür. Yağ daha sonra pullardan çıkarılır ve hidrojene edilir.

Hidrojenasyon işlemi, yağdaki bazı yağ asitlerini doymamışdan doymuşa dönüştürür. Bu işlem, yağın erime noktasını değiştirerek oda sıcaklığında katı olacak hale getirir. Geriye kalan posa ve fasulye kabukları genellikle hayvan yemi olarak kullanılır.

Bitki yağları damıtma işlemleri ile elde edildiğinden evde yapılması pek de mümkün değildir. Soya Mumu yapımında hazır parafinler kullanmak çok daha pratik ve daha az maliyetlidir.

Soya Mumu

Günümüzde mumlar, ısınma ve aydınlatma aracı olarak kullanılmasa da, yıllar içerisinde soya ve aromatik kokuların psikolojik açıdan etkileri fark edilmiş ve arınma seanslarında kullanılmaya başlanmıştır.

Doğal olarak üretilen soya mumları, yakıldığında ortamdaki havayı yumuşatır ve kendinizi farkedilebilir seviyede iyi hissetmenizi sağlar. Öfke, korku, sinir, stres gibi negatif duygulardan arınmanızı sağlayan soya mumları, zihninizi arındırmanıza ve günün yorgunluğunuzu üzerinizden atmaya yardımcı olmakta, bu sayede rahat bir gece uykusu ile ertesi güne yeni ve zinde bir başlangıç yapmanız konusunda tüm vücudu etkilemektedir.

Soya mumlarının bir diğer özelliği ise nemlendirici krem / losyon olarak kullanılabilmesidir. Eridiğinde daha kolay sürülebilen soya mumunu kullandığınızda ipeksi yumuşaklığını ve nemlendirici özelliğini fark edilebilir seviyede hissedebilirsiniz.

Lavanta Aromalı Soya Mumu

Bitki çayları eşliğinde yakacağınız lavanta aromalı soya mumu; huzursuz, stresli ve kaygılı olduğunuz dönemlerde, rahatlatıcı etkisiyle gevşemenize yardımcı olmakta, yalnız ve/ya sessiz sohbet ortamlarında sakinleştirici özelliği sayesinde kendinizi rahat hissetmenizi sağlayacaktır.

Kahve Aromalı Soya Mumu

Kahve kokusunun enerji ve motivasyon konularında bilinen olumlu etkileri, soya mumu ile tüm odanızda hissedilecek, sabahları zor uyanma konusunda yaşadığınız sıkıntılara ciddi oranda çözüm olacaktır. Ayrıca çalışırken yaktığınız soya mumu, huzur verici kokusuyla motivasyon konusunda yardımcı olacaktır.

Vanilya Aromalı Soya Mumu

Uyumadan önce yakıldığında uykuya dalmanıza yardımcı olmakta, havada bulunan bakterileri temizleyip stresinizi azaltarak derin bir gece uykusu ile ertesi gün enerji dolu başlamanızı sağlamaktadır.

Sandal Ağacı Aromalı Soya Mumu

Negatif enerjiyi temizleyen ve kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olan sandal ağacı aromalı soya mumu, yumuşak bir kokuya sahiptir.

Beyin nöronlarını harekete geçirerek, psikolojik olarak rahatlamanızı sağlayan sandal ağacı aromalı soya mumunun etkisi her solukta hissedilmekte, ferah kokusuyla dinginleşmenizi sağlamaktadır.

Tarçın Aromalı Soya Mumu

Özellikle sonbahar ve kış mevsiminde beden ve ruhu huzurlu hissettiren tarçın aromalı soya mumu, ruhsal olarak ferahlamanıza ve düşüncelerinizin berraklaşmasını sağlayarak pozitif enerji üretmenize yardımcı olmaktadır.

Mumlar, yüzyıllar boyunca aydınlatma amacıyla kullanılmış ve günümüzde hem bedensel, hem de ruhsal aydınlanma araçları olarak kullanılmaktadır.